• Landelijke VGWM-dag 2017

  Grip op arbeidsomstandigheden - Ruim 10 jaar hét event voor VGWM-leden

  16 maart 2017, Jaarbeurs Utrecht

Landelijke VGWM-dag 2017

Grip op arbeidsomstandigheden - Ruim 10 jaar hét event voor VGWM-leden

16 maart 2017, Jaarbeurs Utrecht

 

Nog veel mis met veiligheid

De ramp bij Chemie-Pack Moerdijk heeft iedereen nog vers in het geheugen. Een opeenstapeling van fouten leidde tot een niet te beheersen brand. Nu -vele jaren later- blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie dat er nog steeds veel mis is met de V van VGWM. Bij driekwart van de chemische bedrijven in Brabant is de veiligheid niet op orde. Hoe staat het elders in het land? Is het daar veel beter? Nog veel te doen: de taak van de VGWM-commissie is zeker nog niet volbracht!

 

Belangrijke wijzigingen in de Arbowet zijn van kracht

De door de Eerste Kamer aangenomen wijzigingen in de Arbowet zijn per 1 juli 2017 van kracht. Er komen nieuwe verplichtingen en bevoegdheden voor de bedrijfsarts waardoor zijn rol minder vrijblijvend wordt. De OR krijgt een belangrijke rol in het arbobeleid en het aanstellen van een preventiemedewerker. De inspectie SZW krijgt meer bevoegdheden voor handhaving en kan nu meer sancties zoals boetes opleggen. Wat wijzigt er nog meer en wat gaat dat voor jouw organisatie betekenen? 

 

In 1 dag helemaal bij!

Tijdens de VGWM-dag praten onze experts je in één dag helemaal bij over alle belangrijke VGWM-onderwerpen. Het is belangrijk dat je volledig op de hoogte bent van bijvoorbeeld de nieuwe wijzigingen rondom de Arbowet. Tijdens de Landelijke VGWM-dag vertellen we je er alles over! In een aantrekkelijke mix van een centraal programma en twee rondes met keuzesessies verrijk je je kennis en oefen je je vaardigheden.

 

Inspirerende keynote lezing van Wouter Hart

Aan de hand van alledaagse anekdotes vertelt Wouter in welke patronen veel organisaties terecht zijn gekomen. Hoe dat leidt tot veel bureaucratie en weinig klantgerichtheid. Daartegenover laat hij zien hoe je door een andere bril naar organiseren kunt kijken en hoe bepalend dat perspectief is voor wat we in organisaties doen. Hoe ziet een “verdraaide organisatie” eruit? En hoe kun je de verdraaiing in jouw eigen organisatie ongedaan maken? 

 

Sessies: mix van VGWM-klassiekers & nieuwe thema's

Tijdens de keuzesessies behandelen we met jou nieuwe thema’s zoals:

 • teamontwikkeling
 • duurzame inzetbaarheid
 • reorganisaties 
 • nieuwe Arbowet 2017


Ook heb je weer keuze uit een groot aantal VGWM-klassiekers, zoals ‘effectief werken met RI&E’ om jouw kennis weer op te frissen. Actuele kennis van wettelijke regels, maar ook vaardigheden om mee aan de slag te gaan.

 

Bestemd voor

De Landelijke VGWM-dag is interessant voor iedereen uit de medezeggenschap, zoals:

 • OR-leden
 • VGWM-commissieleden
 • Arbo deskundigen
 • Preventiemedewerkers

 

Profiteer van € 150 groepskorting

De toegangsprijs voor de VGWM-dag bedraagt € 545. Wij vinden het belangrijk dat de hele VGWM-commissie de gelegenheid krijgt om kennis en vaardigheden op te doen.  Neem je collega's mee en jullie betalen elk slechts € 395 en krijgen dus € 150 korting! De Landelijke VGWM-dag brengt jullie als team dichter bij elkaar, goed geïnformeerd en dé gesprekspartner aan de bestuurstafel. (Deze prijzen zijn pp en excl. btw)

 

 

Al meer dan 10 jaar een begrip voor VGWM-leden

 

 

 

Georganiseerd door

Praktijkblad Ondernemingsraad en Vakmedianet. Al meer dan 10 jaar hét event voor VGWM-leden.

 

Bekijk de impressie van de VGWM-dag op 31 maart 2016

 

Wat deelnemers zeggen

 • “Een boeiend congres met goede VGWM-workshops
 • Elk jaar weer een positieve ervaring en direct toe te passen”
 • “Leerzaam congres waar je collega's kan ontmoeten en discussies kan aangaan”
 • “De landelijke VGWM-dag geeft mij kennis én handvatten om problematieken in onze organisatie bespreekbaar en grijpbaar te maken”

 

Ook interessant voor jou

Delen op Social Media